Welkom 

Mijn naam is Tessa van Helden (1995, Dordrecht), ik heb in 2017 de Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving in Tilburg afgerond. 


Mijn werk verhoudt zich tot de traditie van het werken met bestaand beeldmateriaal. Ik heb een fascinatie voor archiefmateriaal en haal mijn inspiratie voornamelijk uit amateur foto’s die ik verzamel op rommelmarkten. Het fotografisch beeld als referentiekader geeft mij als maker een rust om inhoudelijke vragen binnen het proces te kunnen bevragen. 

Deze foto’s dienen als uitgangspunt voor de werken die ik maak waarbij de vraag centraal staat wanneer ik de verbeelding van de toeschouwer aan kan spreken. Met een organische en toetsmatige manier van werken bevraag ik de reflectieve gedachtes van de toeschouwer. 


Kunnen de personen die ik afbeeld archetypes worden van een gemeenschappelijke hang naar herinnering en sentiment? Ik heb een onderzoekende houding ten opzichte van materiaal en techniek, wat vaak resulteert in een geheel eigen vormtaal binnen verschillende materialen en technieken. Een samenhang tussen vorm, materiaal en inhoud staat hierbij altijd centraal. 


Bent u geïnspireerd of heeft u vragen? 

Neem dan gerust contact op.